Praktijk Assesment
In een praktijkassessment wordt in vier maanden onderzocht wat voor de klant de snelste route naar werk is. Tijdens het Praktijkassessment brengen de huidige situatie, de kwaliteiten en (werknemers)vaardigheden van de klant in kaart. Dit doen we door persoonlijke gesprekken, een digitaal assessment en toetsen op een gesimuleerde werkplek. Het resultaat is een rapportage met een advies over de meest effectieve route naar duurzaam werk voor de klant.
Naar Werk
Het “Naar Werk”traject helpt de stap naar werk te verkleinen als de klant een tijd uit het arbeidsproces is geweest of ondersteuning nodig heeft bij het gehele sollicitatieproces. In het traject krijgt de klant persoonlijke sollicitatiebegeleiding, met als doel de zelfregie van de klant te vergroten zodat deze zelfstandig opzoek kan gaan naar een passende baan. Daarnaast gaan wij ook actief op zoek naar een passende nieuwe werkplek, onder andere door inzet van ons eigen netwerk, acquisitie van nieuwe werkgevers, solliciteren op vacatures en netwerkgesprekken.
Werkfit Traject
Ieder persoon is uniek en heeft specifieke behoeften, daarom is elk Werkfit-traject maatwerk. Dit traject bestaat uit verschillende activiteiten om klanten te ondersteunen, versterken en activeren, zodat ze weer actief kunnen deelnemen aan de maatschappij. Dit gebeurt door middel van gesprekken, digitale assessments, maar ook door het doen van oefeningen en het uitvoeren van opdrachten.
Het traject kent drie hoofddoelen:
- Versterken van persoonlijke effectiviteit
- In kaart brengen van arbeidsmarktpositie
- Het ontwikkelen van werknemersvaardigheden
Modulaire Trajecten
In de modulaire trajecten ligt de focus nog niet op de stap naar werk, maar worden wel de eerste stappen op de participatieladder gezet. Ieder traject is maatwerk, maar globaal ziet dit er als volgt uit:
- Participatie Interventie
Dit traject is voor mensen die langere tijd uit de roulatie zijn en soms zelfs in een sociaal isolement leven. Het doel is om weer buiten te komen en op een laagdrempelige wijze sociale interactie aan te gaan. Hierbij valt te denken aan wandelen, boodschappen doen, etc. Dit hoeft niet direct op structurele basis, want het doel is (sociale) activering. - Maatschappelijke Deelname
In dit traject ligt de focus wel op het structureel ondernemen van sociale activiteiten, die niet direct werk-gerelateerd hoeven te zijn. Hierbij valt te denken aan vaste sportmomenten, deelname aan een hobbyclub, wekelijks bezoeken van een buurthuis, etc. - Begeleiding bij Scholing
Om dichter bij de arbeidsmarkt te komen, is soms een terugkeer naar school nodig. Dit kan uitdagend zijn, soms is er een coach nodig die kan ondersteunen bij het succesvol afronden van de studie. Soms zijn de studievaardigheden verouderd of zijn er persoonlijke omstandigheden die het lastig maken de focus te houden. Een coach kan de benodigde ondersteuning bieden bij de planning en opdrachten.