Van werk naar werk

Soms loopt het niet zo lekker op je werk. Je wil wat anders, maar hoe pak je dat aan? Of misschien moet je door reorganisatie of ziekte op zoek naar ander werk. In al die gevallen is het fijn als je kunt sparren met een deskundige. Ook je werkgever is erbij gebaat dat jullie samen een oplossing vinden die voor jullie allebei de beste is. Shared Value kan jullie helpen om daar samen aan te werken, in de vorm van een begeleidingstraject, coaching of training.

 

 

Resultaat van de trajecten
 • Meer regie
 • Meer inzicht in de huidige én de (weg naar de) gewenste situatie
 • Meer energie
 • Nieuw perspectief
 • Nieuwe baan
Je kunt ons inschakelen voor:
Spoor 2-traject

In een Spoor 2-traject leer je hoe je zelf de regie kunt nemen over het proces richting een andere baan. Zo onderzoeken we samen wat je (nog) kunt en met welke hulp jij het meest bent gebaat. Onderdelen van dit traject:

 • Arbeidsritme hervinden
 • Jouw competenties in kaart brengen
 • Jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt in kaart brengen (en hoe je die mogelijkheden eventueel kan vergroten door een training of opleiding)
 • Zorgvuldige afstemming met je werkgever en het UWV.
Loopbaanontwikkeling

Alleen als je werk echt bij je past, kun je goed presteren en houd je het vol. Veel werkgevers bieden hun werknemers daarom de mogelijkheid van loopbaanontwikkeling. In zo'n traject onderzoeken we waar jouw passie ligt wat betreft werk en wat je mogelijkheden zijn om jouw 'stip op de horizon' te bereiken. Het traject bestaat uit gesprekken met een coach, opdrachten en diverse testen.

Outplacement

Bij outplacement begeleiden we je naar een passende, nieuwe baan. Onze ondersteuning bij outplacement is altijd maatwerk. Zowel met onze opdrachtgever (jouw werkgever) als met jou maken we heldere afspraken over het gewenste resultaat.

Werkplekonderzoek

Bij een werkplekonderzoek komen we kijken op je werkplek. We onderzoeken dan hoe jouw werkplek het beste kan worden ingericht om te voorkomen dat je er (opnieuw) gezondheidsklachten van krijgt. Op basis van ons onderzoek adviseren we je werkgever hoe jouw werksituatie kan worden geoptimaliseerd. Het doel is om zo samen een werksituatie te creëren waarmee we klachten of uitval voorkomen.

Arbeidsrechtelijk of arbeidsdeskundig advies

Via ons netwerk kunnen we arbeidsrechtelijk of arbeidsdeskundig advies voor je inwinnen. Dat doen we zowel op verzoek van werknemers als werkgevers.

 • Arbeidsrechtelijk advies kun je inwinnen bij conflicten of een verschil van mening tussen werknemer en werkgever. De juristen waarmee wij samenwerken, zijn altijd bereid om kosteloos een korte intake met je te doen om je uit te leggen wat ze voor je kunnen betekenen en wat dat dan kost.
 • Een arbeidsdeskundig advies wordt meestal door de werkgever aangevraagd als een medewerker langdurig uit de running is. Dan kan een arbeidsdeskundige (als onafhankelijke expert) onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om weer aan het werk te gaan. Binnen of buiten de organisatie.