Wat is een vertrouwenspersoon?

Bij een vertrouwenspersoon kunnen uw medewerkers terecht met vertrouwelijkheden omtrent omgangsvormen die men als ongewenst ervaart. Een vertrouwenspersoon biedt ondersteuning, adviseert en kan indien nodig doorverwijzen naar de juiste instantie of persoon. Er zijn meerdere specialisaties waar een vertrouwenspersoon zich op kan richten, namelijk:

Onze vertrouwenspersonen Ongewenste Omgangsvormen houden zich bezig met psychosociale arbeidsbelasting. Daarbij gaat het om alles dat in communicatie als ongewenst kwetsend wordt ervaren en tot doel of gevolg heeft dat iemand zich niet langer prettig of veilig voelt op de werkplek.

Onze vertrouwenspersonen Integriteit houden zich bezig met integriteitsschendingen en misstanden binnen het bedrijf. Hierbij valt te denken aan het overdragen van vertrouwelijke informatie aan derden, een greep uit de kas, imagoschade e.d.

Waarom Shared Value?

Onze vertrouwenspersonen zijn onafhankelijk en objectief en hebben veel ervaring en kennis op dit gebied. Doordat er geen rechtstreekse binding met de organisatie is, verlaagt het voor medewerkers de drempel voor het aankaarten van problemen. Zo werkt u aan een goede werksfeer en houdt u uw mensen duurzaam inzetbaar.

Onze vertrouwenspersonen bij Shared Value zijn LVV gecertificeerd op zowel het gebied van Ongewenste Omgangsvormen als Integriteit. Daarnaast hebben wij een extra specialisatie gericht op de Digitale wereld.

Interesse?

Voor het bespreken voor de mogelijkheden kunt u contact met ons opnemen via info@svgroep.nl.